Om TPS

Klubbens historie

Stiftelse

Torveparken Sportsklub, TPS, er stiftet d. 6. juni 1961.

Klubbens formål er at fremme fodboldspillet samt andre idrætsaktiviteter i Torveparken og omegn, fortrinsvis for børn og unge.
Formål søges navnlig ved træning samt deltagelse i stævner og turneringer og socialt samvær.


Personer & Samarbejdspartnere

Erik Storm Jensen og Jørgen Kristensen, begge bosiddende i Torveparken, tog initiativ til at stifte Torveparken Sportsklub, TPS. “Storm” blev formand og Jørgen kasserer (regnskabsfører)

Der var hurtigt stor interesse fra Torveparkens børn og unge og det bredte sig meget hurtigt til også at omfatte børn og unge fra bebyggelsen Torvegården og derefter videre i Mørkhøj.
I de første år skulle man min. være fyldt 8 år for at kunne blive indmeldt.

Den store interesse blev heldigvis også fulgt op på træner- og ledersiden. Udover Storm og Jørgen var bl.a. Plænø, Grete H. Sørensen, fru Danevold, Grete Larsen, Harry Broberg, Loyd, Bent Polack, Svend Erik, Flemming Svensson, Bjarne Rasmussen, Svend Lohmann, Jonna ?., Karsten ?., med flere alle tilknyttet TPS som træner/leder på et eller andet tidspunkt i årene 1961-1977.

Da TPS er baseret i bebyggelsen Torveparken var det en naturlig ting for afdelingsbestyrelsen at hjælpe til ved at stille lokaler, m.m. til rådighed. I mange år, da lovgivningen tillod det, var der også tale om tilskud i form af kontanter.

TPS har i mange år været medlem af F.I.G. (Foreningernes Idrætsråd Gladsaxe) som sørger for at fordele udendørs baner og haller/gymnastiksale til de forskellige foreninger
Gladsaxe Kommune yder deltegertilskud og trænertilskud til børn og unge, hvilket sammen med kontingentindbetalinger er grundlaget for drift af TPS.


Sporten

De første år spillede TPS ikke med i nogen turnering, men der blev arrangeret kampe mod bl.a. Tingbjerg Boldklub og årets store begivenhed, “landskampene” mod Sverige.
TPS tog kontakt til Kvartetten i Malmø og aftalte at spille to årlige kampe, en i Kvartetten og en i Torveparken. Den første landskamp blev spillet i 1963 og den sidste i 1974.

I de første 8 år af TPS’s historie var det kun områdets drenge der havde fornøjelse af TPS, men i 1969 begyndte et pigehold at spille stikbold. Allerede samme år spillede også pigerne landskamp mod Sverige (i stikbold).

For spillere og ledere i TPS var kampene mod svenskerne noget helt specielt. Når vi skulle spille i Sverige tog vi S-toget til Københavns Hovedbanegård og færgen til Malmø. Det var en stor ting for en flok der ikke var vant til at rejse.

Fra 1973 begyndte pigerne så småt at spille indendørs fodbold og fra 1975 var stikbolden droppet og TPS var igen udelukkende en fodboldklub.

TPS har i mange år tilstræbt at holdene har spillet med i udendørsturneringer der passede til holdenes niveau og at vi ikke skulle køre land og rige rundt. Det sidste har knebet lidt især i tiden hvor vi spillede i DGI Roskilde Amt. Vi har således gennem årene haft hold i følgende turneringer: Hvidovre Nord, DGI- Roskilde Amt, SBU og Old Boys Sammenslutningen af 1949